Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fantasi Overdrive 2. Fejezett

2.Fejezett:

A kaland elkezdődik!

 

 

Ekőzben Derolan Főldjén

Kyaron Városának Citadellájában a Szővetség gyüllése folyt amin három faly vett részt..Tifilek..Kirinek és Tőrpők a SZővetség eme három falybol ált de szővetségük hatalmas erőt biztositott egymásnak és kőzős elenségük az orkok ősszefogták őket árulás nem volt kőztük.A 3 király és azok leg befolyásosabb tisztjei a csarnokba egy mágikus teremben gyülekeztek..a Tifilek Királya Hedion a Kirinek királya Conyorius-Rex és a Tőrpék Császára Glomli a három nagyur éppen a Torin-Hall i csatárol beszéltek és arrol hogy, az orkok micsoda veszélyt jelentenek a Kirinekre mert az ő országuk van leg Délebben és az orkok legelsőnek ezt az országot támadják.Egy váratlan Pillanatban az ajtot szinte betőrve maga előt  a csarnokba lépet Sylfill az utolso élő Sőtét-elf papnő.

Sylfill:-Ostoba Vezérek!!! Engedlyétek szabadon hatalmamat!!! és cserébbe eltőrlőm a főldszinéről az orkokat!! 

Glomli:-Ugyan már!! Testvéreim!! mind tudjátok micsoda károkat okozot nekunk a fajod!!Boszorkány!! nem kellet volna életben hagyni! én nem egyezek bele a szabadon engedésedbe!!

C.-Rex:-Én egyetértek Tőrp uram semiféle képen sem hagyom hogy, ujra Sőtét elfek koszáljanak a főldjeimen! ennél okosabbak vagyunk Sylfill! Te csak maradj a tornyodban és élvezd Heidon Vendégszeretetét!

Heidon:-Sajnálom Sylfill de a testvéreim dőntőtek sorsod felől... nem engedhetlek szabadon.Kérlek távozz a csarnokbol.

Heidon nagy ur tejes szivével szerette Syfillt annak elenére is hogy, ő velejéig gonosz volt...Hiába a Szerelem vak...

ezért volt még életben Syfill és Heidon nagy ur kezeskedik társainak hogy, nem engedi őt szabadon de életben tartja.

A sőtét elfek mind meghaltak már... megőlték őket... mindet.. nem hagytak tulélőket.. és a vezérüket Syfillt pedig Heidon tornyában őrzik és nem szőkhet meg onnét.Az erelyét pedig egy Kirstályban őrzik valahol Kyaron-ban.Sylfill vissza ment a tornyába..engedelmeskedett vendéglátojának hiszen nem akarta kivivni Heidon haragját mert tudta szereti ugyan de ha nem engedelmeskedik Heidon-nak meg kell őlnie őt.A Tanács ugy dőntőtt hogy, Torin-Hall ba küldik Glomli Elit testőrségét védelem gyanánt amig egy hirnőkőt nem küldenek a Kordenasi hegyekbe Zhul-Fallon Gárdájáért.Ez egy erőditmény ahol Zhul-Fallon serege él.. ez a sereg a legelitebb sereg az egész Felvidéken ugy hivják magukat..Furianok(Furián) ők nem egy faly hanem egy eszmét vallo kulőnbőző falyu sereg születésüktől fogva harcra kébzik ki őket csatát még nem vesztetek...ők a Szővetség legerősebb serege.Most pontosan ilyen harcosokra van szükség!De valyon ki volna elég bátor ahoz hogy, elmenjen a hirel fel a Kordenasi hegyekbe ahol 1000 veszély várja őt.Heidon király egész Kyaron-ban hiré tete hogy, aki véghez visszi a feladatott tőbb mint 3 zsák Éhlen lesz a jutalma..ennek elenére egyetlen egy jelentkező sem válalta be ezt az utat...Kivéve persze Alexander aki repesedt az őrőmtől hiszen mindig is Furian akart leni ő is de oda csak királyi engedélyel léphet be bárki is és most végre it volt az alkalom ráadásul még meg is fizeték érte elég rendesen.Megindult hát Délnek.Valahol Torin-Hall és Derolan határain egy kisebb falubban amit Bidrill-nek hivtak megszált Alexander egy fogadoban amit ugy hivtak Táltos-Fészek ez valojában a helyiek kocsmája is volt és tele volt részeges alakokal legfőként - tőrpőkkel... de volt sok féle más nép is Minotauruszok és fél oriások meg sok más ajja nép...mind mocskos buzőlgő iszákosok... Alexander viszont hamar kiszurta a csuklyában lévő relytéjes alakot a fogado egyik sarkában aki egy kőnyvet olvasgatot aminek a boritoja a Kirini isten jellét a Félholdatt ábrázolta.

Alexander:-Lehetetlen... a Kirini mágus kőnyveket nem osztogatják csak ugy ingyen még kirineknek sem.. és ez az alak még csak nem is Kirin nincs sem patája sem kék bőre..Hmm.. de nem lehet Tifil sem hiszen nem csilog a bőre... jobb ha kőzelebb megyek... hogy, megvizsgáljam ezt az alakot..

Mormolta Alexander és kőzelebb ment a relytéjes alakhoz egyre kőzelebb ért és látván hogy, valojában mijen alacsony és vékony kezdet feloldodni és már nem is tartot a csuklyás alaktol.

Csuklyás:-Álj!!Álj meg ot ahol vagy kulőmben...

ALexander:-Kulőmben??? mit csinálsz??

Alexander ládta hogy a csuklyás alak valojábban remeg és elmosolyodott.

Alexander:-Nem kell félned nem bántalak.. csupán meg akarom kérdezni...

Csuklyás:-"Anubi Abraa!!"

a relytélyes alak belevágott Alexander szavába és ezel az igével amit a kőnyvből olvasott fel hátra lőkte Alexandert aki átszelte a fogado also szintjét és bele szált a pultba egyenesen a csapos őlébe, aki nem votl tull vidám alak egy Fél-oriás volt és látván a rongálást ideges lett és alexandert fel emelte majd elhajitota egyenesen bele az asztalába néhány minotaurusz-nak szo mi szo ezt ők sem hagyták és kitőrtt a verekedés a kocsmában mindenki pufőlte egymást akit csak tudtak utőtek.A nagy káoszban Alexander épp fel kelt a főldről és a sarokba pillantot de a relytélyes alak már nem volt ott fel kapta a kardját és átvágot a verekedő csürhén kőzbe kőzbe kapot egy két utést ő is de valahogy kivánszorgott onét.Miután kiért az ajton láta hogy maga előt fut az a relytélyes alak nem kellet neki se tőbb utna eredt és leteperte őt a főldre meg forditota majd kardját a torkához szegezte.Ekkor a relytélyes alak-rol leveszi a csuklyát és látja hogy, ez egy lány..

Alexander:-Hmm?? te te lány vagy?? de mi vagy te?? nem látam még hozád hasonlo lényt..

Alexander elpirult... hát igen Mirtill nem votl ronda lány...ifju hősunk azt sem tudta mi a neve vagy hogy egyáltalán mi ő már most nagyon tetszett neki a lány, majd azonal leugrott rola és a kezét nyujtota segitségul.

Mirtill:-Szia... a nevem Mirtill.. és még én sem tudom potnosan mit keresek itt de én egy ember vagyok.. persze te nem tudod mi az ugyhogy lényegtelen.Egyébként és te mivagy?Hogy Hivnak?

Mondta a lány mikőzben felkelt a főldről.

Alexander:-Nem érdekes mi vagy.. és én?? Nem mondod komolyan??? Nem látál még Tifilt??Jah és bocs az előbiért nem akartalak bántani.

Mondta alexander lehajtot megbáno fejel.

Alexander:-Egyébként Alexander a nevem.Őrülők a szerencsének Mirtill. Mond csak merre felé indultál??

Mirtill:-őőő Semmi tényleg.És én is őrülők a szerencsének! Szép neved van.Egyébként valojában én magam sem tudom merre tartok.

A lány tejesen elvolt kápráztatva hiszen a Tifil fiuk nem voltak rondák.. sőt a legszebb fiuk voltak az egész Felvidéken.

Kulőnősen Alexander akinek rővid tüskés fehér halya és sárgás fehér szeme volt, és mint miden más Tifilnek ezüstősen csillogott a bőre a hold fényében.Ekkor Mirtill vibrálásra lett figyelmes a kőpenye alol oda nézet és ládta hogy, a kőnyvőn lévő szimbolum zőlden ragyog, ekkor Alexander felé fordult.

Mirtill:-Te vagy az!!Te vagy akit kerestem a kiválasztott!

Alexander Furcsán nézet alányra.

Alexander:-Tessék?? Milyen kiválasztott??

Kérdezte értetlenul Alexander, majd kicsit fenhélyázoan fél szemel Mirtillre nézett..

Alexander:-És engem kerestél?? Hmm??? Vald be Teccek neked!!! igaz??

Mondta idegesitő hangon a lánynak.Ekkor Mirtill Fejbe csapta a kőnyvel és elindult előre.

Alexander:-Héééé!!ÁÁáuuuu! ezt most mért kellet??Nyugodtan bevalhatod hogy, azért kerestél mert halotad menyire jó képu vagyok.

Mondta Alexander s kőzbe a lány után futott.

Mirtill:-Most kérsz még egyet??

Alexander:-őőő Felejdsd el nem szoltam...

Ekkor Mirtill megált és furcsán nézett alexander-re aki huzta a fejét és kezével probálta védeni.

Mirtill:-Ne agodj nem bántalak. Na de a lényeg az hogy, veled tartok bárová is mész mert te megérzed a kaput szoval bármenyire is vagy idegesitő veled tartok.. Szoval merre mész?

Alexander-nek vigyor csillant meg az arcán és már fel emelt felyel ment előre és mondta buszkén.

Alexander:-Kővess!!A hegyekbe megyunk!!! És Furianokkal találkozunk!! Ők majdnem olyan jo harcosok mint én!!

Mirtill a fiura nézett és elnevette magát.

Mirtill:-Ha olyan jo harcosok mint te voltál az előbb a kocsmába... akkor nem lesz nehéz utunk...

Alexander:-Hee?? Te csak ne szolj le ha nem lenne az a kőnyv te semmire se lenél jo...pff még hogy én gyenge...

Mondta sértődékeny hangon Alexander.

Mirtill:-De nálam van a kőnyv és ne felled hogy, mekorát tudok vele ütni!

Mondta gunyolodva Mirtill.Ebben a percben amint meghalotta Alexander hátrébb ugrott Mirtiltől és védte a felyét.

Mirtill mosolygodt Alexanderen és megfogta kezét huzdta maga után.Elhagyták Bidrillt és megindultak nyugatnak egyenesen a Drenor-i Hágonak amely a Kordenasi-hegyek elő vonulata volt ide vezetet a csapat utja...Beesteledett Mirtill fázos lány volt és a Drenor-i Hágo nem a legmelegebb hely volt északa diderget a lány, mikor alexander megládta hogy, Mirtill fázik azonal odaugrott és ráadta melényét.

Alexander:-Tessék.Nem valami meleg, de talán nem fázol anyira mi Tifilek nem vagyunk fázosak egyáltalán.

Mirtill:-K-Kőszőnőm...

Mondta a lány dideregve és elpirulva.

Alexander:-Szivesen...Hmm... nincs jo idő és a hágo valoszinüleg elvan zárva csak reggel olvad fel elégé hogy, átlehesen kelni jóbb volna ha tábort vernénk itt valahol...

Mirtill:-E-Egyetértek... é-és hideg is van...

Mondta a lány dideregve.Majd Alexander fel kapta a lányt és oda futot vele egy barlanghoz.Befutotak és lerakta a lányt a barlangban.

Alexander:-Várj itt!Hozok tűzi fát!Sietek ne agodj!!

Mirtill:-Okéé... De tényleg siess!

Alexander:-Már most hiányzok mi???...

Mondta gunyosan Alexander és már futot is kifelé a barlangbol nehogy Mirtill-nek kedve támadjon csapkondi a kőnyvel.

Mirtill csak mosolygott Alexanderen és leült a főldre várva hogy, mikor jőn visza Alexander.Csak ép azt nem tudta hogy Alexander pontosan egy Grakko(Grákho) Kőzelében szedte a fát vidáman mit sem selytve a veszélyről.ALexander nyult az előtte heverő faágért ami nem volt messzeb mint fél méterre a keze előtt amikor hozzá ért Sziszegést halott a hátamőgul.Alexander szive hevesen vert és egy verelyték cseppent le a homlokárol mikor megfordult.Semmi...sehol semmi... megnyugodot az ifju harcos de nyugalma nem tartott sokáig ugyanis ebben a pillanatban süvitésre lett figyelmes!Azonal lehajtota fejét!A Süvités amit hallot nem más volt mint a Grakko másfél méteres buzogánya ami a feje felet halat el Alexandernek ideje sem volt godnolkozni mert a Hatalmas lény ujra támadott felé, Alexander arébb gorult a főldőn nehogy eltalálja...Ez a lény erősebb volt mint fiatal hősünk...Alexander fel ugrot a főldről és kardját előkapván végig pillantott elenfelén és a hideg futkosott a hátán tőle...Egy 2 méter magas vőrős pikelyes bőru vőrősen lángoló szemű 3 úlyal rendelkező 2 lábon járo Hűllő...hát igen a Grakko-k ijen lények a legerősebb harcos népek kőzul valok és a trollokal elentétbe ők inteligensek és képesek komunikálni...Alexander nem tudta mihez kezdjen ezért gyorsan kikelet találnia valamit hiszen ha nem cselekszik gyorsan valoszinüleg megőli őt a hatalmas lény.Ekkor eszébe őtlőtt hogy, van nála egy tarisznya Éhlen ami valojában varázs por. előkapta és kibontota a tarisznyát aminek tejes tartalmát elenfelére fulyta ami nem csupán megvakitota őt hanem megis bénitota.A hatalmas lény őssze eset és a főldőn elkezdett beszélni.

Grakko:-Mért Jőttetek vissza???!!...Nem Pusztitotatok már eleget??..

Alexander:-Miről beszélsz??most járunk itt előszőr...

Kérdezte értetlenul Alexander mikor ládta hogy a hatalmas lény sir...Vajon mi tőrténhetet??

Grakko:-Megőltétek a tőrzsemet és a családom!!!és ezek után vissza jőtők rombolni!!!??...

Uvőltőte a dühtől és szomoruságtol megvakult harcos.Ekkor alexander megforditota őt a főldőn és letőrőlte a kőnyeit.

Alexander:-De mégis mi tőrtént??Biztosithatlak hogy, most járok itt előszőr és nem én vagyok tőrzsed gyilkosa!Nyugodj meg!

Grakko:-Hmm?..é..é-én... Elnézést....Azt hittem ők azok hogy, ők tértek vissza ne haragudj hogy, rád támadtam egyébként a nevem Blood-Fang és a klánomat lemészárolták az orkok.. hősiesen elenáltunk de ők trollokal támadtak ránk és mi csupán 32-en voltunk mig ők tőbb százan.. én éltem tul egyedul..

Alexander:-Orkok? erre??? nem lehet... Biztosan a hágot akarják fel robantani hogy, ne kelhesen át rajta senki akkor a szővetség elveszett!..mond barátom merre mentek az orkok??Mihamaram lekell vadásznunk őket!!

Blood-Fang:-Azzon az ősvényen halatak tovább és az erdő kőzepén tábort huztak fel!! Mondcsak ifju téged hogy hivnak??

Alexander:- Alexander vagyok!! És ha azt mondod az erdőben vanak akkor lesz segitségunk! Az Ősők nem hagyják hogy ezek a mocskok itt rongáljanak az erdejükben!Azonal utra kelek és szolok nekik a segitségükell bizonyára hamar lemészároljuk az orkokat!

Blood-Fang:-Nos ebben az esetben ifju harcos számithatsz a segitségemre ugysincs hová menem veled tartok az uton és segitek kiirtani az orkok-at igy legalább boszum is tejes lesz!

ALexander:-Nagyszerü!!Akkor induljunk is azonal...

Ekkor Alexander felsegitete Blood-Fangot és megindult az erdő felé..de egy váratlan pillanatban megtorpant és elekzdett vissza felé loholni.

Blood-Fang:-Hééé! most meg hová mész oly sietősen ifju??

Alexander:-JááááááJ Mirtill!!!Ot hagytam őt a barlangban!! Áááá Szegény fejem mit fogok én ezért kapni!!

Blood-Fang utána eredt Alexandernek aki olyan gyorsan futot mintha kergeték volna.

Blood-Fang:-Héé! Ki ez a Mirtill?

ALexander:-őőő??Áááá nem lényeges majd meglátod!! 

Blood-Fang:-Gondolom egy lány ugye?

Mondta mosolyogva a hatalmas harcos.

Alexander:-Azám!! De még milyen!!

Blood-Fang:-Biztos bályos!Ha igy sietsz érte..

ALexander:-Azis... de én inkáb atol félek hogy, leszedi a felyemet!!!!!!

Blood-Fang:-Oooohhh.. Értem... nos az más...

Alexander kőzeledett a barlanghoz és kezdett megnyugodni...ekkor valami zőld villogo tárgyat látot kőzeledni a barlangbol..jobban ránézett és láta hogy a kőnyv az ami zőlden ragyogot a kőzelébe...

ALexander:-Dee várjunk csak!! ez ez... Repül!! még hozá felém!! Váááá

Egyenesen fejbe találta a kőnyv amit a dühős lány hajitot hősunk felé Alexander kifekütt a főldre és elkezdett jajjveszékelni..

ALexander:-Váááá Áuuuuu!! Tudod hogy, ez menyire fááj??? VÁááá!

A lány mérgesen kőzeledett felé..már egyáltalán nem fázot!

Mirtill:-Hááát még ez hogy fog fályni!!

Ekkor a lány felvette a kőnyvet a főldről majd elekzte vele kergetni Alexandert kőrbe kőrbe a barlangban...MIkőzben az oriás gyik harcos rol tudomásst sem vett pedig ott ált melete aki értetlen képel nézte a két fiatal kergetőzésétt majd kőzbe szol..

Blood-Fang:-őőő Üdvőzlett! Blood-Fang vagyok...

Mirtill:-Szijja Mirtill vagyok!!És őrülők a szerencsének!!

Mondta a lány mikőzben tovább kergete Alexandert.Majd a Harcos megvakarta fejét és kőzbeszolt ismét.

Blood-Fang:-Aaaa világért sem szolnák bele.. de sürget az időnk!.. éss meni kéne Alexander...

Majd megáltak mind a ketten Alexander komolyra váltot..legalábis probált... és felkapta a lányt.

Mirtill:-Hééé !! tegyéll lee!!!

Alexander:-Igazad van Blood-Fang indulnunk kell az erdőbe!! Mirtill!!Ne mocorogj anyit!!Gyerünk!!!

Az oriás Harcos megint csak furcsán nézet a fiatal párra majd Alexander után eredt..Megindultak az erdőbe.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.